دی ان ان evoq , دات نت نیوک ,dnn
جمعه, 31 فروردین,1403

موانع تولید از دیدگاه قرآن
مائده رضایی مقدمه مي‌دانيم كه مقام معظم رهبری حضرت آیت الله خامنه‌ای (دام ظله) شعار اقتصادی سال جاري يعني 1400 هجري شمسي را «تولید، پشتیبانی و مانع‌زدایی» اعلام كردند که در راستاي تحقق شعار سال گذشته يعني «جهش تولید» مطرح شده است. در واقع مراد ایشان از تولید، آن چيزي است که به تأمین معیشت مردم باز‌گردد. مانند تولیدات کشاورزی، صنعتی، عمران و آبادانی. از دیدگاه ایشان تولید بدون حمایت و برچیدن موانع، امکان رونق و جهش را ندارد(farsi.khamenei.ir). در هم...    ادامه »
راه‌های برون رفت از موانع تولید در ایران
فاطمه خدابخشی تولید به معنای ساخت یک شیء فیزیکی با استفاده از کارگر، مواد اوّلیه و ابزاراست (ریموند آر مایر،1370، ص 11). تولید در آغاز در تمام جنبه‌های تولید متّکی بر کارگر دستی بود. امّا مکانیزاسیون مدرن و ماشین‌آلات پیشرفته با توسعه‌ي علوم گسترش یافت و جایگزین کارهای دست‌ساز گردید. این امر زمینه‌ي افزایش نرخ رشد تولید را فراهم کرد. این پدیده که به انقلاب صنعتی معروف شد از انگلستان آغاز گردید و به تدریج اروپا و آمریکا را فرا گرفت. (سروپ کالپاچیان، استیون آراشمید، 1385،...    ادامه »
راه‌های اجرایی مانع‌زدایی از تولید از دیدگاه امام خمینی ره و مقام معظم رهبری(حفظه الله)
حمیده سالارزاده مسأله‌ي اقتصاد یکی از مسائل مهم در حفظ امنیت، فرهنگ و عزت هر کشوري می‌باشد. در اسلام پرداختن به امور اقتصادی مردم، از واجبات حکومت‌هاست. پیامبر اکرم ص می‌فرماید: «کاد الفقر ان یکون کفرا» (کلینی،1429، ج3، 417)؛ فقر، انسان را در آستانه‌ي کفر قرار می‌دهد. مضمون این سخن، آن است که ما آمده‌ایم به مردم ایمان بدهیم؛ پس اگر نتوانیم نانشان را به راحتی به دستشان برسانیم، ایمانشان از آن‌ها گرفته خواهد شد (صوری ،1391، 25). لذا مسأله&...    ادامه »
تنبلی؛ سدّ راه تولید
مریم سالاری مقدم      کار و تلاش از منظر اسلام جایگاه مقدس و والایی دارد. همچنين فرهنگ کار در سیره‌ي اهل بیت ع از نمود ويژه‌اي برخوردار است به طوری که بر اساس روايات تاريخي، اغلب آنان در گرمای تابستان حجاز، به باغبانی و کشاورزی مشغول بوده‌اند. وقتي سخن از كار و تلاش به ميان مي‌آيد، موضوعي به نام تنبلی نيز مطرح مي‌شود كه باعث رخوت و سستی و فقدان انگیزه و عدم تلاش می‌شود. از اين رو پرداختن به این بحث اهمیت ويژه‌اي پيدا می‌کن...    ادامه »
نظام سازی مقاومت در سیره‌ی حضرت فاطمه علیها السلام
مائده رضایی مقاومت و پایمردی در راه حق، یکی از ویژگی‌های انسان با ایمان است. قرآن کریم ضمن اشاره به این حقیقت می‌فرماید: «اِنَّ الَّذینَ قالُوا رَبُّنَا اللَّهُ ثُمَّ اسْتَقامُوا تَتَنَزَّلُ عَلَیْهِمُ الْمَلائِکَةُ أَلاَّ تَخافُوا وَ لا تَحْزَنُوا وَ أَبْشِرُوا بِالْجَنَّةِ الَّتی‏ کُنْتُمْ تُوعَدُونَ»(فصلت/ 30)؛ در حقیقت، کسانى که گفتند: «پروردگار ما خداست»، سپس ایستادگى کردند، فرشتگان بر آنان فرود مى‏آیند (و مى‏گویند) «هان، بیم مدارید و غمی...    ادامه »
دغدغه‌مندی‌های دکتر کرمانی نسبت به ارزش‌های دینی و اعتقادی
مریم سالاری مقدم امام صادق ع: «صَاحِبُ‏ الْفِقْهِ‏ وَ الْعَقْلِ‏ ذُو كَآبَةٍ وَ حَزَنٍ وَ سَهَر»؛ انسان فهميده و خردمند، دردمند، غمين و شب‌زنده‌داراست (کلینی، 1407ق، ج1، ص49). یکی از ویژگی‌های انسان‌های بزرگ و دردمند، دغدغه‌مندی نسبت به مسائل پیرامون خود می‌باشد. آن‌ها نسبت به اطراف خود بی تفاوت نبوده و با دقت حوادث گوناگون را رصد می‌کنند. یکی از ویژگی‌های شخصیتی دکتر طوبي کرمانی نیز همین دغدغه‌مندی ایشان نسبت به حوزه&zw...    ادامه »
خانم دکتر طوبی کرمانی مدافع ولی زمان
سمانه حکیمی در تمام دوران‌ها، ولایت مورد هجمه‌ی دنیاطلباني بوده كه اهداف خود را در خطر مي‌ديدند. در این عرصه زنانی، قهرمانانه حضور پیدا کرده و مدافع حریم ولایت شدند. يكي از آن زنان مجاهد، خانم طوبی کرمانی بود كه با تأسی به حضرت فاطمه زهرا س از بذل وجود خویش برای امام غایب و نایب حاضر ایشان دریغ نکرده و به معنای واقعی خود را مشمول «الذین بذلوا مُهَجَهم» کردند؛ چرا که ایشان در هر عرصه‌ای که وارد شدند کار را خالصانه در جهت پیشبرد اهداف نظام اسلامی و در راستای ...    ادامه »
گشاده‌رویی و خوش‌خلقی در تعامل با دیگران در سیر‌ه‌ی پروفسور کرمانی
زهرا فلاحی  گشاده‌رویی در برخورد با دیگران یکی از ویژگی‌های پیامبران و اولیای الهی است. این خصلت برای همه پسندیده است و آثار و برکات فراوانی برای زندگی فردی، اجتماعی، دنیوی و اخروی انسان دارد. اگر گشاده‌رویی با قصد قربت انجام شود، موجب نورانیت جان و نزدیکی به خداوند است و می‌تواند در مراحل زندگی مؤثر باشد. یکی از چهره‌های موفق دینی در این زمینه، دکتر کرمانی بودند. ایشان فردی بشاش، گشاده رو و بسیار مهربان بود، همین بشاشیت و خوش‌رویی سبب جذب جوانان به او شده بود...    ادامه »
ایستادگی در راه ولایت حضرت فاطمه زهرا س، الگوی پرفسور طوبی کرمانی
سمیه وحیدیان صادق ولایت، یعنی حکومتی که در آن، ارتباطات حاکم با مردم، ارتباطات فکری، عقیدتی، عاطفی، انسانی و محبت‌آمیز است؛ مردم به او متصل و پیوسته‌اند؛ به او علاقه‌مندند و او منشأ همه‌ی این نظام سیاسی و وظایف خود را از خدا می‌داند و خود را عبد و بنده‌ی خدا می‌انگارد. نصب امام معصوم از سوی خدا برای ولایت بر جامعه، مقتضای قاعده‌ی لطف است.  قاعده‌ی لطف به این معناست که خداوند باید کاری کند که انسان‌ها به ایمان و اطاعت او نزدیک و از کفر و مع...    ادامه »
امید بخشی در سیره‌ی امام خامنه‌ای(مدظله العالی) در مهار کرونا
سمانه حکیمی اميدبخش به معناي اميدبخشنده است؛ كسي يا چيزي كه اميدوار مي‌كند، اميدوار كننده (دهخدا، ص 224، واژه‌ي اميد بخشی) و در اصطلاح امیدبخشی در مکتب ادیان و در حکمت‌های الهی مبتنی بر اصل وجود خدا و جاودانگی روح و عالم آخرت است که قهراً اهل ایمان، مؤمنین، هرگز چیزی را از دست نمی‌دهند؛ یعنی در نهایت اطمینان به سوی هدف خود می‌روند و هیچ چیزی را برای خودشان، از دست دادن تلقی نمی‌كنند. (مطهری، بی‌تا، ص41). امیدبخشی توسط رهبران الهی در مقاطع مختلف تاریخ نسبت به ا...    ادامه »
صفحه 2 از 11ابتدا   قبلی   1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  بعدی   انتها   
Escort